Verdens beste røsti-potet

De aller beste røstipotetene får du ved å blande kålrot og potet. Her servert med karbonader av skotsk høylandsfe og urtedressing med tomat og persille . Både karbonadene og grønnsakene får du på Røstad Øvre

4 pers

- ½ kålrot (400 gram ca.)

- 5 folvapoteter eller 5 mandelpoteter (400gram)

- 1 løk

- 1 fedd hvitløk

- 1 neve fersk timian (kan også bruke 2 ts tørket)

- 1 ss smør

- 1 ts salt

- 1 ss solsikkeolje

- 1 ts pepper

Skrell og riv poteter og kålrot på den fine siden av råkostjernet (du kan med fordel kjøre alle

grønnsakene på rivjernet i foodprosessoren. Kutt løk og hvitløk smått. Bland alle grønnsakene med

salt, timian og pepper, og ha dette over i en sil. Vent i 5 min før du presser ut litt av saften og

begynner å steke som «kjøttkaker» i en panne med olje og smør. Brun de på begge sidene og ha i

ildfast form. Etterstek på 180grader i 15 min, til de er møre inni og sprø utenpå. Disse kan serveres

som en rett, med salat og urtedressing eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.

Forrige
Forrige

Gulrotsuppe

Neste
Neste

Sylta rødløk