Verdens beste røsti-potet
De aller beste røstipotetene får du ved å blande kålrot og potet. Her servert med karbonader av skotsk høylandsfe og urtedressing med tomat og persille . Både karbonadene og grønnsakene får du på Røstad Øvre
4 pers
- ½ kålrot (400 gram ca.)
- 5 folvapoteter eller 5 mandelpoteter (400gram)
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 neve fersk timian (kan også bruke 2 ts tørket)
- 1 ss smør
- 1 ts salt
- 1 ss solsikkeolje
- 1 ts pepper
Skrell og riv poteter og kålrot på den fine siden av råkostjernet (du kan med fordel kjøre alle
grønnsakene på rivjernet i foodprosessoren. Kutt løk og hvitløk smått. Bland alle grønnsakene med
salt, timian og pepper, og ha dette over i en sil. Vent i 5 min før du presser ut litt av saften og
begynner å steke som «kjøttkaker» i en panne med olje og smør. Brun de på begge sidene og ha i
ildfast form. Etterstek på 180grader i 15 min, til de er møre inni og sprø utenpå. Disse kan serveres
som en rett, med salat og urtedressing eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.