Gulrotsuppe
- 1 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1/6 chili
- ½ tommel ingefær
- 2 ss solsikkeolje
- 500gr skrella gulrøtter
- 5 dl kyllingkraft
- 1 boks ferdig kokte kikerter (380gr)
- 1dl Creme Fraiche
- 1 ts spisskummen
- 1 ts koriander
- ½ ts cayennepepper
- Saften av ½ lime
- Salt/pepper etter smak
Gulrotsuppe er en deilig middag. Se forslag til tilbehør for en full middag:
Tilbehør til suppa: kokt egg, kokt pasta, brød, focaccia f.eks.
Hvitløk, løk, chili, ingefær og alle krydder stekes blankt i en kasserolle med litt solsikkeolje.
Ha i skrelte kuttede gulrøtter, kyllingkraft og kok til gulrøttene er møre.
Mot slutten av koketiden har du i de kokte kikertene. Husk å skylle de godt.
Ha i 1 dl creme fraiche eller 1 dl fløte.
Stavmix suppa, eller bruk blender til en glatt fin suppe. Smak til med salt, pepper og cayenne og
Ha gjerne noen smilende egg eller pasta i suppa.