Karbonader med smørstekt nykål og luftig potetmos

- 4 Karbonader

- ½ nykål/spisskål
- 1 ss smør
- ½ ts salt

- 800 gram mandelpoteter
- 1 dl fløte
- 50 gram smør
- Salt og pepper

Våre karbonader er laget av vårt høylandsfe. Dyra er grasfora og kjøttet er svært rikt på smak.

Her servert med Urtedressing med tomat og persille. For et vegetarisk alternativ kan du bytte ut karbonadene med Røstipoteter.

Skrell potetene og kok de møre i vann. Varm melk, smør og fløte i en kjele, la det få koke opp før

du drar av kjelen. Hell av vannet når potetene er helt møre og damp de tørre i kjelen. Bruk en

visp eller potetstapper, og mos potetene, ha i fløtemelken og smak til med salt og pepper.

Steik karbonadene i panne eller i 15 min på 200 grader i ovnen.

Finkutt kålen i strimler, og ha 1 dl vann med 1 ss smør og salt i en kjele. Kok opp og ha i kålen, kok til all kålen har blitt «varm», sil av og server.

Forrige
Forrige

Urtedressing med tomat og persille

Neste
Neste

Grønnkålchips